Епизода #6: Најдобрите европски играчи во НБА со Стречерси

Во шестата епизода на “Без коски“, на Ѓорги и Мартин на гости им дојдоа Мите и Елдан од НБА вебшоуто на македонски јазик – Стречерс. На самиот почеток тие со Стречерси разговараат за идејата и реализацијата на шоуто, Никси и моменталната распределба на силите во НБА лигата. После тоа следува драфтот каде четворицата ги бираат најдобрите европски играчи што играле и/или се уште играат во НБА лигата и дискусијата каде треба Кукоч, Дражен, Дирк и останатите да бидат на листата на најдобри играчи од Европа во лигата.

Слушнете го аудиото тука:

А видеото тука:

YouTube video

Содржина:
▶ Краток вовед и разговор со Мите и Елдан за Стречерси (00:00)
▶ Драфт на најдобрите играчи од Европа кои имаат играно (или се уште играат) во НБА лигата (27:53)
▶ Завршни зборови (01:43:44)

Претплатете се и заследете нè на овие аудио стриминг сервиси:

Spotify: https://sptfy.com/9wMy
Anchor.fm: https://anchor.fm/bez-koski

Заследете нѐ и на социјалните медиуми:

https://www.facebook.com/bezkoski
https://www.instagram.com/bezkoskipod