За јазикот и лингвистиката со Нина и Викторија

Во најновата епизода на Јустинијан збори на Џоле, Тромбе, Кате и Донев во гости им доаѓат Нина Тунтева и Викторија Блажеска од блогот за лингвистика на македонски јазик – Јазичарница. После воведниот дел каде тие сами го дискутираат виралното меме на Берни, им се приклучија Нина и Викторија (08:05) со кои разговараа за идејата и реализацијата на Јазичарница, македонскиот јазик, дијалекти и лингвистика.

Претплатете се и заследете нè на овие стриминг сервиси:
Apple Podcast: https://apple.co/3krClFZ
Spotify: https://sptfy.com/5h7P
Google Podcasts: https://bit.ly/3ktn2MQ
Anchor.fm: https://anchor.fm/justinijan-zbori

Заследете нѐ и на социјалните медиуми:
https://www.facebook.com/justinijanzbori
https://www.instagram.com/justinijanzbori