Петар Тргачевски: Подкастот значи потреба за подобрување, учење и интелектуална стимулација

Ако можеме да издвоиме топ листа од новини во рамките на дигиталната ера во оваа деценија,…

Без парно, интернет и перални: животот на студентите во „Гоце Делчев“ во време на пандемија“

Помина повеќе од еден месец од вселувањето на академците во студентските домови. На вселувањето му претходеше…

Панел дискусија „Кон еднакво општество за сите“

На 21 ноември, со почеток во 14:00 часот на онлајн платформата Zoom ќе се оддржи панел…

Промислување на пандемиите: Светски ден на филозофијата

Во чест на Светскиот ден на филозофијата, утврден од страна на УНЕСКО, Филозофскиот факултет при УКИМ,…

Продолжен конкурсот за прием на студенти во студентски домови

Продолжен е конкурсот за престој во државните студентски домови на студенти запишани на додипломски студии од…

Со 69 гласа „ЗА“, изгласан Законот за спречување и заштита од дискриминација

Седејќи заглавен повеќе од една година во процедурални блокади и лавиринти, Собранието овој пат со потребното…

Проф. д-р Ицко Ѓоргоски: Заштита на здравјето на професорите и студентите беше најголем предизвик

Студентската година започна, но заедно со неа се вратија предизвиците и прашањата поврзани околу квалитетот и…

Тамара Илиева: EESTEC е уникатна едукативна платформа што нуди за секого по нешто

Во последно време, домашниот интерес за студирање се повеќе го следи трендот на масовната глобална ориентираност…

Повик за 40 тутори за поддршка на учениците со попреченост во основните училлишта

Фондацијата за образовни и културни иницијативи „Чекор по Чекор”, во соработка со Здружението за промоција и…

Започна новата академска 2020/21 година

„Дозволете ми да ве поздравам и да ви посакам успешен почеток на вашите студии.” Со оваа…