[Став] Јавна соба – Јавна морална криза

Последниве денови целиот македонски етер беше како од бура разнесен од тема која што и не…

Презентирани финалните проекти од овогодинешната INNO-SAE програма

INNO-SAE (Innovations in Smart Anything Everywhere) е студентска програма организирана од Центарот за трансфер на технологии…

Студентите во „Кузман“ без парно греење и топла вода

Станарите во студентскиот дом „Кузман Јосифовски-Питу“ веќе неколку денови се оставени без парно греење и топла…

Студентскa дискусиja на Правен: Слобода на изразување и говор на омраза

Комисијата за студентски дискусии при Факултетското студентско собрание на Правен факултет „Јустинијан Први“ организираше студентска дискусија…

„Мисли Малце“, иницијатива на Елена Савеска против системските предрасуди и стереотипи

Се додека говорот на омраза се фокусира на делот на говорот, а не на омразата, ќе…

Презентација на завршните проекти – INNO SAE 2020

Студентите на УКИМ покажаа дека сакаат и знаат своето теоретско знаење да го преточат во реалност.…

Симпозиум: Академски аспекти на спорот со Република Бугарија

На 16-ти и 17-ти декември, среда и четврток, на онлајн платформата Zoom ќе се одржи дводневен…

Изложба „#Младитебараат“

На 16-ти декември, среда, со почеток во 17:00 часот, тимот на #ХЕРАмлади и #СексиМаало организираат изложба…

Без коски – Првиот класичен подкаст за кошарка

Овој понеделник, светот на подкастите и кошарката ќе можат да бидат сведоци на првата епизода од…

Молдавија, Балканот во мало

На 15 ноември 2020 година во Молдавија се одржаа претседателски избори каде проевропски настроената Маја Санду…