Избори и изборни модели во Македонија

Во новата епизода на Јустинијан збори за гостинка ја имаме Викторија Тодоровска – студентка од политичките…

Анализа на јавното мислење за процесот на интеграции

Во најновата епизода на Јустинијан збори на гости ни дојде проф. д-р Иван Дамјановски, професор на…

Mt Rushmore на лидери со Мартин и Зорана

Во најновата епизода на Јустинијан збори правиме Mount Rushmore на лидери (полтички, историски, моментални, фиктивни) заедно…

Конференција за климатските промени

Во новата епизода на Јустинијан збори на гости дојдоа Матеа Шошкиќ, Миле Блануша и Елена Фодулова…

Изборите во Косово, Албин Курти и Балкан

Во најновата епизода на Јустинијан збори на гости дојде Влора Речица – истражувачка и програмска менаџерка…

Иницијативата „Мисли Малце“ со Елена Савеска

Во најновата епизода на Јустинијан збори на Џоле, Кате, Тромбе и Донев на гости им дојде…

Оргии, Кенеди, Хамилтон, Тито и Курт Кобејн

Во најновата епизода на Јустинијан збори на Џоле, Кате, Тромбе и Донев во гости им доаѓа…

Мјанмар, Јемен и реформите во Македонија

Во најновата епизода на Јустинијан збори Џоле, Тромбе, Донев и Кате прават рекапитулација на некои од…

Пазар на акции, GameStop и Вол Стрит со Боро

Во најновата епизода на Јустинијан збори на Џоле, Тромбе и Донев во гости повторно им доаѓа…

Јавна соба и зошто “Едуцирај го син ти“ со Ната

Во најновата епизода на Јустинијан збори на Кате, Тромбе, Донев и Џоле во гости повторно им…