Skopje Cinema City се враќа повторно на скопската сцена

Сите љубители на филмот и музиката овој месец ќе можат да уживаат во филмските проекции на…

Шеста филолошка конференција „Како си ми?“

На 19-ти Септември (сабота) со почеток во 11:00 часот ќе се одржи шестата по ред филолошка…

“Вистинската историја на бандата Кели” го отвора Скопскиот Филмски Фестивал

Денес, во 19:00 часот во Кинотека на Македонија, започнува дваесет и третото издание на Скопскиот Филмски…

Летувајте и истражете ја Македонија -Кампања на „Природник“

Природник е истражувачко здружение на студенти географи кое има за цел да ја издигне географијата како…