„Мисли Малце“, иницијатива на Елена Савеска против системските предрасуди и стереотипи

Се додека говорот на омраза се фокусира на делот на говорот, а не на омразата, ќе…

Изложба „#Младитебараат“

На 16-ти декември, среда, со почеток во 17:00 часот, тимот на #ХЕРАмлади и #СексиМаало организираат изложба…

Петар Тргачевски: Подкастот значи потреба за подобрување, учење и интелектуална стимулација

Ако можеме да издвоиме топ листа од новини во рамките на дигиталната ера во оваа деценија,…

Панел дискусија „Кон еднакво општество за сите“

На 21 ноември, со почеток во 14:00 часот на онлајн платформата Zoom ќе се оддржи панел…

Промислување на пандемиите: Светски ден на филозофијата

Во чест на Светскиот ден на филозофијата, утврден од страна на УНЕСКО, Филозофскиот факултет при УКИМ,…

Археолошка работилница на „Стоби“ во организација на Факултетските собранија

Во периодот од 28 до 30 септември на Археолошкиот локалитет Стоби се одржа Работилницата од областа…

Еразмус+ продолжува со можности за студентите и оваа година

Оваа студентска година, покрај светската здравствена криза, ЕРАЗМУС+ програмата ќе продолжи да функционира и да ги…

Шеста филолошка конференција „Како си ми?“

На 19-ти Септември (сабота) со почеток во 11:00 часот ќе се одржи шестата по ред филолошка…