„Утопија“ – бизарна серија која ја имате пропуштено

За претстојниот месец ноември, кој се поверојатно е дека ќе го поминете во вашиот дом, изолирани…

5 филмски предлози за овој месец

Надоаѓањето на зимата и се поочигледниот втор бран  на Ковид-19 пандемијата, во наредниот период дополнително ќе…

Skopje Cinema City се враќа повторно на скопската сцена

Сите љубители на филмот и музиката овој месец ќе можат да уживаат во филмските проекции на…

“Вистинската историја на бандата Кели” го отвора Скопскиот Филмски Фестивал

Денес, во 19:00 часот во Кинотека на Македонија, започнува дваесет и третото издание на Скопскиот Филмски…