[Став] Јавна соба – Јавна морална криза

Последниве денови целиот македонски етер беше како од бура разнесен од тема која што и не…

Презентирани финалните проекти од овогодинешната INNO-SAE програма

INNO-SAE (Innovations in Smart Anything Everywhere) е студентска програма организирана од Центарот за трансфер на технологии…

Студентите во „Кузман“ без парно греење и топла вода

Станарите во студентскиот дом „Кузман Јосифовски-Питу“ веќе неколку денови се оставени без парно греење и топла…

Студентскa дискусиja на Правен: Слобода на изразување и говор на омраза

Комисијата за студентски дискусии при Факултетското студентско собрание на Правен факултет „Јустинијан Први“ организираше студентска дискусија…

„Мисли Малце“, иницијатива на Елена Савеска против системските предрасуди и стереотипи

Се додека говорот на омраза се фокусира на делот на говорот, а не на омразата, ќе…

Презентација на завршните проекти – INNO SAE 2020

Студентите на УКИМ покажаа дека сакаат и знаат своето теоретско знаење да го преточат во реалност.…

Изгубената година

Ковид вакцината која неодамна беше финализирана е на повидок и во Македонија, со што процесот на…

Без коски – Првиот класичен подкаст за кошарка

Овој понеделник, светот на подкастите и кошарката ќе можат да бидат сведоци на првата епизода од…

Клучни поенти од претседателската дебата за ФСС на Правен

За студентите на Правниот факултет при УКИМ вчерашните вечерни часови поминаа во предизборна атмосфера зачинета со…

Петар Тргачевски: Подкастот значи потреба за подобрување, учење и интелектуална стимулација

Ако можеме да издвоиме топ листа од новини во рамките на дигиталната ера во оваа деценија,…