Што се случува?

Презентирани финалните проекти од овогодинешната INNO-SAE програма

INNO-SAE (Innovations in Smart Anything Everywhere) е студентска програма организирана од Центарот за трансфер на технологии и иновации – ИНОФЕИТ која има за цел да стимулира соработка и интердисциплинарни проекти…

Став на студентите

Кршење на табуата на левицата

Мошне парадоксална појава во дел од левичарските кругови при комбатирањето на аномалиите кои како неизоставливо својство произлегуваат од либералнaта демократија е постепеното, несвесно прифаќање на позицијата на Франсис Фукујама формулирана…

Лабаво

„Мисли Малце“, иницијатива на Елена Савеска против системските предрасуди и стереотипи

Се додека говорот на омраза се фокусира на делот на говорот, а не на омразата, ќе се соочуваме со истиот. „Мисли Малце“ е иницијатива предводена од студентката Елена Савеска, која…